Professionalisering verenigingsbestuurders

Register voor Verenigingsbestuurders (RVVB) heeft de gedragscode ontwikkeld én gebruikt het gedachtegoed ‘Besturen met een visie’ om bestuurders te versterken. De RVVB staat voor kwalitatief hoogwaardige vrijwillige verenigingsbestuurders in Nederland. De RVVB spant zich in om verbinding te maken met alle verenigingsbestuurders en hun verenigingen in Nederland. Samen met alle verenigingen, gemeenten en sportbonden werken we aan de sector verenigingsbestuurders die gezien mag worden en die trots is op de toegevoegde waarde voor de Nederlandse sport, cultuur, economie en voor de samenleving. Dit maakt de RVVB tot een inclusieve organisatie, het gaat ​de RVVB niet alleen om de ingeschreven verenigingsbestuurders, maar om het belang van de ​gehele vrijwilligerssector.

Word RVVB erkend bestuurder

Aangesloten bestuurders


Alle verenigingsbestuurders in Nederland kunnen zich – na succesvol afronden van de opleiding en met Verklaring Omtrent Gedrag – laten registreren in het openbaar register voor verenigingsbestuurders. Daarmee zijn ze RVVB erkend verenigingsbestuurder en committeren zij zich aan de gedragscode voor verenigingsbestuurders.

Betrouwbaar, besluitvaardig, deskundig en zorgvuldig

Alle geregistreerde verenigingsbestuurders onderschrijven deze gedragscode.

Registreren als erkend bestuurder

Dit kan met een verklaring omtrent gedrag en een geldig examen van de E-Learning opleiding of de cursus 'Besturen met een Visie 2.0'.

Voor gemeenten en bonden

Als subsidiegever heeft u baadt bij professionalisering van uw verenigingen. Bekijk in het register welke verenigingen al RVVB geregistreerd zijn of voorzie uw verenigingen van de E-learning opleiding.

Eerste Symposium RVVB

Word RVVB erkend bestuurder


Wilt u uw vereniging professionaliseren? Wilt u staan voor Betrouwbaar, Deskundig, Zorgvuldig en Besluitvaardig bestuurderschap? Meld u dan aan en wordt erkend RVVB bestuurder.