Belangenbehartiging voor verenigingsbestuurders

Het gaat ons om jou als bestuurder, wij zijn jouw klankbord. Wij willen de bestuurders van de verenigingen een gezamenlijke stem geven. Het gaat hierbij om gezien worden, erkenning, ondersteuning en waardering voor het vak besturen. Dat is namelijk wat het is, een vak.

Wat betekent  RVVB voor jou?

  • Vertegenwoordiging verenigingsbestuurders

Wij vertegenwoordigen jouw stem als bestuurder bij bonden en overheden. Het besturen van een vereniging is de afgelopen jaren steeds complexer geworden: denk aan grensoverschrijdend gedrag, nieuwe wetgeving (WBTR/AVG) en de stijgende energiekosten. Wij bundelen jullie zorgen en wensen en kaarten dit aan.

 

  • Vergroten van kennis en kunde

Graag dragen wij bij om de kennis en de bestuurlijke vaardigheden zo hoog mogelijk te houden onder vrijwillige verenigingsbestuurders. 

 

  • Verbinden

Wij verbinden bestuursleden zowel fysiek als digitaal. Het is niet nodig om het wiel opnieuw uit te vinden, er is veel kennis en kunde aanwezig om gebruik van te maken.

 

  • Vraagbaak

Je staat er als bestuur(der) niet alleen voor. Je kan bij ons terecht met vragen over jouw rol als bestuurder (aansprakelijkheid, bestuursvergadering, enz) en met vragen over de vereniging. Dit kan om juridische, arbeidsrechtelijke of andersoortige vragen gaan.

Sluit je aan

Sluit je gratis aan

Sluit je kosteloos aan bij RVVB. Volg onderstaande stappen om in het register te worden opgenomen en erkend bestuurder te worden:

– Maak de E-Learning (Basisopleiding verenigingsbesturen)
– Lees de gezamenlijke gedragscode. Wij willen met elkaar zorgen dat we als branche op de juiste manier omgaat met onze verantwoordelijkheden.
– Vraag een VOG aan via ons mocht je deze nog niet hebben.

Sluit je aan en word lid

Kernwaarden

Betrouwbaar, deskundig, zorgvuldig en besluitvaardig. De geregistreerde verenigingsbestuurders onderschrijven deze kernwaarden en de daarbij behorende gedragscode.

Kennis vergroten

Samen het vak verenigingsbestuurder verder professionaliseren en de kwaliteit verhogen. Door de gratis E-Learning Basis Opleiding Verenigingsbesturen, aan te vullen met cursussen, trainingen, intervisie en kennisdelingsplatform Clubnited.

Loket voor ondersteuning

We staan voor je klaar met vragen over jouw rol als bestuurder. Daarbij signaleren wij de behoeften van verenigingsbestuurders, met als doel beleidsmakers te bewegen om het beleid aan te passen aan wat de verenigingsbestuurder nodig heeft.

RVVB Sportdebat

Bekijk hier het sportdebat van 9 november 2022; “Oplossingen voor energiecrisis en inflatie”. Onder leiding van dagvoorzitter Daniel Klijn (auteur “Besturen met een visie”), gaan Peet Mercus (NOC*NSF), Rudmer Heerema (Tweede kamerlid VVD), Hanna Wintzen-Kernkamp (bestuurder van 2 sportverenigingen & adviesraad RVVB), Mohammed Mohandis (Tweede kamerlid PVDA) en Ivo Opstelten (voorzitter RvT RVVB) in gesprek over de oplossingen

Blijf op de hoogte!

Indien u op de hoogte gehouden wilt worden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van verenigingsbestuurders en andere interessante aanbiedingen, abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Nieuwsberichten

Belangenorganisaties: ‘Minister bezorgt sportverenigingen juist méér kopzorgen’

  Het Register voor Verenigingsbestuurders (RVVB) en de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) zijn teleurgesteld dat minister Conny Helder (Sport) niet meer wil doen voor sportverenigingen die in […]

 Belangenorganisaties: ‘Minister laat sportclubs aan lot over, rampscenario is reëel’

De zes miljoen euro die minister Conny Helder (Langdurige Zorg en Sport) wil uittrekken om amateursportverenigingen te ondersteunen bij de oplopende energiekosten is absoluut onvoldoende om de […]

Vrijwillige sportclub bestuurders luiden de noodklok; angst voor sluiting, dalende ledenaantallen door oplopende energierekening

Bijna een derde van de verenigingsbestuurders overweegt hun accommodatie gedeeltelijk of volledig te sluiten tijdens de wintermaanden Een overgrote groep vrijwillige sportverenigingsbestuurders voelt zich over het algemeen [...]

Het Mulier Instituut ziet RVVB als oplossing voor een probleem!

Deze week is er een interessant boek gepubliceerd van Mulier instituut over samenwerken aan een positieve sportcultuur (Sociaalwetenschappelijk sportonderzoeksinstituut in Nederland). Verschillende onderwerpen passeren de revue: #gokken, #grensoverschrijdendgedrag, #racisme en #discriminatie, #LHBT+ acceptatie, #crimineleinmenging, #pedagogischeontwikkeling, [...]