Skip links

Adviesraad

Adviesraad

De adviesraad inventariseert, signaleert en evalueert de behoeften van Nederlandse verenigingsbestuurders die te maken hebben met beleid en de wet- en regelgeving in het sociaal domein. Met als doel beleidsmakers te bewegen om het beleid aan te passen aan wat de verenigingsbestuurder nodig heeft. De adviesraad richt zich op zowel bestaand beleid als nieuw beleid dat nog ontwikkeld wordt.

Alle adviezen worden getoetst aan bestaande wet- en regelgeving. Maar ook internationale verdragen, zoals de Universele Verklaring van de rechten van de mens, het Verdrag van de rechten van het kind en het VN verdrag inzake de rechten van personen met een beperking, zijn een belangrijke toetssteen voor de adviezen.

De onafhankelijke adviesraad adviseert gevraagd en ongevraagd beleidsmakers in de sport, cultuur en het verenigingsleven als geheel. De raad richt zich daarbij vooral op beleid en wetgeving rond het succesvol en effectief besturen van verenigingen. De raad verzamelt daarvoor ervaringen van verenigingsbestuurders. De raad haalt praktijkverhalen op, signaleert en probeert beleidsmakers zo goed mogelijk te adviseren in hoe bestuurders van verenigingen zo goed mogelijk ondersteund kunnen worden in hun waardevolle werk, en waar zij in de praktijk tegen aan lopen.

De adviesraad bestaat uit 10 leden, die actief zijn als verenigingsbestuurder. De adviesraad wordt beleidsmatig ondersteund door een professional van RVVB.

Hanna Wintzen-Kernkamp
Voorzitter Adviesraad

Bestuurslid Tophockey THC Hurley, Docent Sport & Society Johan Cruijff Institute, Manager Operations EFDN (European Football for Development Network)

Edwin Eekhof
Lid van de Adviesraad

Bestuurskundige, eigenaar SportNetworking (internationale en nationale opdrachten beleids, bestuurlijk, vrijwilligers en verenigingsniveau voor sportbonden en gemeenten)

Ben Bult
Lid van de Adviesraad

Peggy Sno
Lid van de Adviesraad

Secretaris / penningmeester Stichting Bigi Prisiri, Secretaris C.S.V. Zwarte Pijl, Penningmeester Landelijk Netwerk Vrouwen in de Sport, en accountant van beroep

Maartje Fleuren
Lid van de Adviesraad

(Sport)verenigingen toekomstbestendig maken. Dit doe ik door het ondersteunen/adviseren van besturen van verenigingen zelf, maar ook door het adviseren van bedrijven, bonden of overheden met hetzelfde doel.
Mijn 4 pijlers: Kennis en Kunde vergroten, Samenwerken/ Fuseren/ Kennisdeling/ Inzet betaalde krachten.