Kennis & opleiding

De bestuurlijke vaardigheden en kennis zo hoog mogelijk houden onder vrijwillige verenigingsbestuurders. RVVB daagt alle verenigingen uit om de functie, het vak van verenigingsbestuurder voortdurend verder te professionaliseren en de kwaliteit van het besturen op zich op een steeds hoger plan te brengen. Dit doet RVVB in de basis door middel van de E-Learning Basis opleiding Verenigingsbesturen en de 3-daagse cursus ‘Besturen met een Visie 2.0’ . Daarnaast biedt RVVB training, intervisie en een magazine aan over het besturen van vrijwilligersorganisaties. RVVB bewaakt en toetst de gedragscode voor verenigingsbestuurders samen met verenigingen, gemeenten en sportbonden.

Gratis lidmaatschap RVVB
RVVB behartigt de belangen voor bestuurders van verenigingen en heeft als doel verenigingen versterken.
Opleiding/examen met certificaat/register
Per kwartaal een magazine
Bestuurders congres
Advies helpdesk
Inclusief Verklaring Omtrent Gedrag
Meer informatie
3 daagse cursus 'Besturen met een Visie 2.0'
Gesubsidieerd via Sportakkoord | Aanvragen via lokale sportadviseur (servicelijst NOCNSF 2023) | 3-4 verenigingen per traject
Opleiding/examen met certificaat/register
Per kwartaal een magazine
Bestuurders congres
Advies helpdesk
Inclusief Verklaring Omtrent Gedrag
Bekijk brochure

Voorwaarden registratie 

Om opgenomen te kunnen  worden in het register dient een bestuurder de E-Learning opleiding “Basis opleiding verenigingsbesturen” of de cursus ‘Besturen met een visie’ te doorlopen. Na het behalen van het examen wordt gelijk uw VOG aangevraagd en hoeft u deze alleen digitaal aan te vullen met de juiste gegevens. Het register is AVG-proof.

Bekijk register

Na het behalen van uw examen dient u uw kennis jaarlijks te onderhouden. Zo bieden wij onze expertise aan via diverse kanalen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en te inspireren om uw vereniging te blijven versterken.

Heeft u vragen aan de RVVB? Vul het onderstaande formulier in zodat wij contact met u op kunnen nemen.