RVVB is op zoek naar gedreven trainers!

Krijg jij energie van het inspireren van anderen? Wil jij als trainer bijdragen aan de ontwikkeling van vrijwillige bestuurders en een sterker verenigingsleven? Dan zijn we op zoek naar jou!

Elke dag werken wij met veel passie aan de ontwikkeling en versterking van vrijwillige verenigingsbestuurders!

RVVB

Het Register voor Verenigingsbestuurders staat voor kwalitatief hoogwaardige vrijwillige verenigingsbestuurders in Nederland. RVVB spant zich in om verbinding te maken met alle verenigingsbestuurders en hun verenigingen. Samen met alle verenigingen, gemeenten en sportbonden werken we aan de sector verenigingsbestuurders die gezien mag worden en die trots is op de toegevoegde waarde voor de Nederlandse sport, cultuur, economie en voor de samenleving. Dit maakt RVVB tot een inclusieve organisatie, het gaat RVVB niet alleen om de ingeschreven verenigingsbestuurders, maar om het belang van de hele vrijwilligerssector.

Hoe ziet jouw functie als trainer eruit?

In jouw werkzaamheden geef je trainingen aan vrijwillige verenigingsbestuurders. Onze trainingen en workshops richten zich op de groei en ontwikkeling van bestuurders van verenigingen. Als trainer werk je aan visieontwikkeling, verenigingsbeleid en de competenties en vaardigheden van verenigingsbestuurders. Hierdoor kunnen bestuurders niet alleen hun vereniging door ontwikkelen, maar werken zij ook aan hun persoonlijke ontwikkeling. De grondgedachte is dat als bestuurders in hun kracht komen en hun werk goed doen ze sterkere, leukere en veilige verenigingen creëren. Vanuit inhoud en ervaring weet je kleine groepen van maximaal 15 bestuurders te inspireren en motiveren hun vak en rol als bestuurder nog beter uit te voeren en er zo nog meer plezier aan te beleven.

Wie ben jij?

Ben je enthousiast om als trainer verenigingsbestuurder aan de slag te gaan en voldoe je aan de onderstaande eisen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

· Je hebt een afgeronde bestuurskunde opleiding en of ruime (minimaal 4 jaar) ervaring als verenigingsbestuurder

· Je staat graag voor groepen en kunt een veilig en positief leerklimaat creëren waar mensen elkaar respecteren

· Je herkent weerstand en je staat er open voor om te leren hoe je dit op een professionele manier weet te buigen naar het vergroten van de intrinsieke motivatie van de deelnemers om te leren

· Je kunt een verbindende en open rol aannemen, waardoor je verschillende meningen in een groep naar boven brengt en bespreekbaar maakt

· Door jouw coachende vaardigheden stimuleer jij anderen het beste uit zichzelf te halen

· Jouw presentatie-, advies- , gespreks- en luistervaardigheden zijn goed ontwikkelt

· Je bent een snelle denker en je bent in staat om vanuit een ‘helicopterview’ naar cases te kijken

· Je bent stabiel, stressbestendig en je hebt een goed oog voor de menselijke maat

· Je beheerst de Nederlandse taal vloeiend in woord en geschrift

 

Wat bieden wij jou?

· Een exclusief RVVB trainerslicentie waarmee je namens RVVB bestuurlijke trainingen voor vrijwillige bestuurders kunt verzorgen

· Je doorloopt een kort tweedaags trainingsprogramma om RVVB trainer te kunnen worden

· Een vergoeding van 300 euro per uitgevoerde trainingssessie van maximaal 3 uur met een marktconforme reiskostenvergoeding

· Jouw groei en ontwikkeling is belangrijk. RVVB biedt je de mogelijkheid om jezelf blijvend nog meer te ontwikkelen in dit vakgebied

Hoe kun je reageren?

Word jij onze nieuwe collega? Beantwoord de onderstaande vragen en stuur je antwoorden met je CV voor 1 juni 2022 naar info@rvvb.nl t.a.v. Lion Blok. Het is niet nodig om een motivatiebrief mee te sturen. Naast jouw antwoorden, vragen we je tevens je naam, email-adres en telefoonnummer te vermelden. Wij selecteren zo objectief mogelijk op basis van jouw kwaliteiten en hebben daarom deze gegevens niet nodig. Hiermee beoordelen wij alle sollicitanten op dezelfde manier.

Zo solliciteer je

We willen je vragen om de volgende vragen te beantwoorden. Gebruik maximaal 200 woorden voor het beantwoorden van elke vraag:

1. Wat motiveert jou om als trainer bij RVVB aan de slag te willen gaan?

2. Welk artikel of boek op het gebied van bestuur en management heeft indruk op jou gemaakt en waarom? Graag ontvangen we hierbij een link en/of naam van dit artikel of boek.

3. In de functie van trainer geef je tijdens trainingen vaak (persoonlijke) voorbeelden uit de praktijk. Kun je een inspirerend praktijkvoorbeeld noemen?

4. Kan je ons meenemen in een situatie waarbij je weerstand van anderen hebt ervaren. Wat was de situatie? Hoe merkte je op dat het weerstand betrof?

5. Je wilt tijdens trainingen onderlinge interactie en discussies stimuleren, zodat deelnemers kunnen leren van elkaar. Het kan voorkomen dat er meningsverschillen zijn onder deelnemers. Hoe zou jij handelen in deze situatie om ervoor te zorgen dat er meer verbinding komt onder deelnemers, dat deze meningsverschillen boven tafel komen en dat er onderlinge gesprekken op gang komen?

Voor meer informatie over RVVB en de functie kun je kijken op de website www.rvvb.nl of contact opnemen met Lion Blok via 078-6397070.
Ons kantoor is gevestigd aan de Amstelwijckweg 11 in Dordrecht.

Bekijk hier een samenvatting van onze eerste bijeenkomst.